Introduktion till bloggen:

Var tredje person har haft en panikattack under det senaste året - det gäller alla människor i hela världen. Jag är en av dom. I sju år har jag varit drabbad, till och från. Jag har varit nere på botten och jag har kravlat mig upp för att sedan falla igen. Jag har sökt hjälp via allt från kuratorer och läkare till böcker och cd-skivor. Inom mig jag har en enorm viljestyrka som vill befria mig från ångesten. Många gånger är det dock lättare i teorin än i praktiken. Under 2012 kommer det att bli förändringar i mitt liv. NU ska jag bli fri. Följ gärna med mig på denna resa. Nu ska både kropp och själ vårdas!

fredag 3 februari 2012

Tankspriddhet

Att vara lite tankspridd verkar höra väldigt mycket ihop med personer som har ångest eller är oroliga av sig. Man kastar portföljen och tar med soporna till jobbet, vänder hem tre gånger för att kolla om man verkligen stängde av spisen, strykjärnet och TV'n. Inte helt ovanligt är heller att man glömmer bort inbokade tider och dubbelbokar sig hit och dit. Det roligaste jag hört var om en kvinna som skulle besiktiga bilen... hon tog bussen dit! Haha...

Jag är ofta väldigt tankspridd, speciellt i perioder då jag är väldigt orolig över någonting. Vet inte hur många gånger kuratorer och läkare ringt mig för att fråga vart jag tagit vägen. Det roligaste jag själv gjort var för två somrar sedan när jag gick på bröllop med endast ett öga sminkat. Jag upptäckte det först senare på festen när jag skulle gå på toaletten, tydligen hade folk inte lagt märke till det! Då fick jag mig ett gott skratt vill jag lova! Som tur var hade jag ansvaret över filmkameran på bröllopet och har därför inte själv fastnat på bild ;-)

Tankspriddhet kan vara väldigt roligt, men det kan också ställa till med problem. Med tiden har jag lärt mig att jag måste skriva ner allt i min almanacka, allt som jag inte vill glömma vill säga. Sen ska man bara komma ihåg att titta i almanackan också.

I morse ringde min kurator och undrade om jag var på väg.

3 kommentarer:

  1. hahaha... underbart inlägg!
    Kolla in http://www.tankspridd.se/index.php/prylar
    Boken fick jag av en vän av en viss anledning :p
    Köp den och lär, jag skrattade häcken av mig av alla egna berättelser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. äger SÅKLART redan den boken, haha ;)

      Radera
  2. hahaha... visst tusan är den underbar :D
    Jag länkade dig med, jag fastnade direkt!

    SvaraRadera